lördag 28 juni 2008

Äntligen turister igen!




Nu har vi varit i Buenos Aires i två veckor redan. Det har gått fort och vi spenderar större delen vår vakna tid på byrån. Helg innebär att man äntligen får bege sig ut i staden igen och turista! (Samt mindre roliga saker som att tvätta, handla, vila)

Igår kväll blev det oplanerad spontanutgång med vår kollega Keke och hans kompis Eze efter jobbet. Dem tog med oss ut till en väldigt trevlig, genuin argentinsk restaurang. Vi försöker att anpassa oss till de Argentinska mat-tiderna, men än så länge har det varit ganska svårt. Här äter man alla måltider mycket senare + mer sällan. Lunch vid 14 och middag tidigast 21.30. Igår fick vi anstränga oss lite extra när middagen beställdes in 23.30. tydligen helt normal att sätta i sig en två kilos stek vid denna tid på dygnet.

Till följd av den sena middagen blev det en någon sen turist-utgång idag, men vi var målmedvetna och lyckades pricka av en av stadens största sevärdheter: Cementerio de la Recoleta! Samt en och annan skoaffär. Vi börjar nästan tröttna på dem nu, detta måste vara världens mest skotäta land.

Inga kommentarer: