söndag 29 juni 2008

Portenos


Dem som bor i Buenos Aires kallas portenos. Vi har noga observerat detta folk och kan konstatera att dem skiljers sig en del från oss svenskar.

På morgonen hälsar man med "God dag" (Buenos Dias)

En normal arbetsdag är kl. 10-19

För att det populära husdjuret hunden inte ska bli för ensam under dessa långa dagar, lämnar man bort dem till ett hunddagis. Överallt på Buenos Aires gator ser man dagisfröknar med upp till 15 hundar på promenad. (Och en massa hundbajs)

Är man rik klär man sig i beige och brunt samt stora märkessolglasögon Oavsätt väder.

Man köar på busshållplatsen.
Vet aldrig när den kommer.
Ser till att ha mynt för att betala de 2 kronorna färden kostar i en automat ombord.
När bussen väl kommer, kommer gärna två samtidigt.

Alla tjejer har långt hår och många har ett sk "Argentinskt svall". Detta innebär ett tjockt, långt och glansigt schamporeklam-hår av mycket god kvalité.

Man lägger sina sopor på gatan för upplockning.

Man äter massa socker och inga fiber. Och kryddar hälst inte maten. En "jättestark thairätt med power", luktar möjligtvis en aningen curry, inte mer.

Vill man dansa disco-dans får man vänta till 02.00 då klubbarna öppnar.

Demonstrera gör man bäst genom att banka på kastruller.


Otroligt, men sant. Vi kommer så småningom presentera bildbevis för samtliga punkter. Än så länge får ni hålla till godo med tuggummitandborste. (Engelsmän är också lite konstiga)

1 kommentar:

Unknown sa...

Syster, kanske för att du inte har hund, har du missat att det finns en hel del hund-dagis i Stockholm också, där hundar lämnas när folk arbetar, nu arbetar man inte så sent, så hund-dagiset stänger väl vid 17 här på Östgöta gatan. Men på vardagarna ser man dessa hund-dagis jobbare stryka omkring runt skanstull med så där 10-15 hundar i koppel, ser rätt roligt ut faktiskt!

Bror